Je kent vast nog wel de Wasabi Hummus die we eerder hebben gemaakt, maar je wil ook wel eens wat anders op tafel zetten. Wat dacht je van wat rauwe groenten bij elkaar stoppen en lekker dippen. En aangezien de basis Wasabi hummus is, vullen ze nog steeds je maag. Neem mee als lunch, gebruik als tv snack of als een unieke amuse. En de combinatie met grapefruit KLINKT gek maar het is een hemelse combinatie.
Als je niet van rijstpapier wraps houdt kan je ook wikkelen in nori. Zorg ervoor dat je alleen verse Wasabi gebruikt.
Waarom? Wasabi pasta uit een tube of een potje (oftewel NEP Wasabi) bevat meestal ook kippen-eiwit, melk producten en kleur/ smaakstoffen.
Ook Wasabi-poeder is niet puur (tenzij het van SirGreenWasabi is) en bevat vaak kleur en dierlijke smaakstoffen.
Ben je vegan of vegetariër dan kies je dus het beste voor het beste en dat is 100% Wasabi pure(e) of de verse Wasabi wortel die je zelf kan raspen.
Voel je je nu al gezonder, alleen door naar deze verse groenten te kijken? Je gaat ze ook eten. Het is als een gezonde regenboog.
Ingrediënten
Voor elk roll
- 1 rijstpapier wrapper (zoals deze) of 1 stuk geroosterde nori
- 1-2 eetlepels pittige Wasabi Hummus (recept hier!)
- 2 partjes van rode grapefruit
- een of enkele van de volgende groenten waarvan je dunnen reepjes snijdt: rode kool, komkommer, bosuitjes, rode ui, paprika of jouw andere favoriete rauwe groenten
- een paar kiem scheuten (gebruik radijs scheuten of Wasabi stengels voor extra pit!)
*optioneel – extra Wasabi
STAPPEN
Voor rijst papierrollen
- drenk het rijst papier kort in water tot het plooibaar is, niet super zacht
- Leg de verschillende groenten op elkaar in de wrap en vouw het pakketje samen (zoals een burrito)
- Het rijst papier wordt steeds zachter dus vouwen doe je liefst als laatste.
Voor de Nori
- Voeg gewoon je vulling toe en oprollen
- Als je Nori aan de randen wat bevochtigd blijft het beter plakken
- Snijd doormidden met een gekarteld mes.
Serveer met een eenvoudige dipsaus gemaakt van sojasaus, (rijst) azijn, vers geraspte gember en vers geraspte knoflook. Yum!
Voel je vrij om meer Wasabi toe te voegen!