Leon van Rijswijk

IN VERBINDING MET MENS EN NATUUR, ECHT CONTACT EN AANRAKING

Facebookpinterestlinkedininstagram
  • Home
  • Blog
  • anders dan anders massage
    • Massages
    • Massage en meer
  • Sir.Green Wasabi
    • Recepten met verse Wasabi
  • Tuinontwerp
    • Vast gelopen in het tuinontwerp
    • Tuin therapie
    • EetbareWand
      • EetbareWand in de media
  • Wie ben ik
  • Webwinkel
    • E-books
    • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Mijn Account
  • Afrekenen
  • Winkelmand
  • Contact

Yuzucello

Yuzucello

Net als dat we Limoncello en Bergamello kennen ben ik natuurlijk gaan experimenteren met Yuzu en Meyer citroen. Yuzucello is een heerlijke likeur, rijk van smaak. Een combinatie van citrus, grapefruit, mandarijn, oranjebloesem. De schil van de Yuzu is van zichzelf al rijkelijk gevuld met aroma’s.

Zelf Yuzucello maken is heel eenvoudig:

Ingrediënten:

  • 0.75 liter wodka
  • 15-20 Yuzu’s
  • 400 gram suiker
  • 0.3 – 1 liter bron of mineraal water

STAPPEN

  1. Was en schil eerst de Yuzu ’s. Zorg ervoor dat je alleen de gele schil pelt en niet het witte merg, waardoor de Yuzucello bitter wordt. Als je een gekartelde dunschiller gebruikt, is het een stuk eenvoudiger
  2. Stop de Yuzu schillen in een schone glazen pot met een strak deksel en bedek met de wodka
  3. Bewaar de verzegelde pot minimaal 40 dagen op een koele, donkere plaats zodat de alcohol de essentiële oliën uit de Yuzu schillen kan halen
  4. Zet na 40 dagen een pannetje met de suiker en het water op een warmtebron. Roer de suiker op een hoge temperatuur, totdat deze volledig is opgelost in het water
  5. Haal de pan van de warmtebron en laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur
  6. Voeg de siroop toe aan het Yuzu en wodka mengsel, sluit de pot opnieuw en bewaar voor nog een circa 7 dagen op kamertemperatuur
  7. Na 7 dagen zeef je het Yuzucello mengsel door een organisch koffiefilterYuzucello
  8. Gooi de Yuzu schillen niet weg maar vries ze in. Indien gevroren maal ze fijn en je hebt altijd heerlijke Yuzu rasp voor het bakken van cake, taart of ander gebak en desserts
  9. Giet in afsluitbare flessen en bewaar Yuzucello in de vriezer
  10. Serveer Yuzucello net als Bergamello en Limoncello koud uit de koelkast of ijskoud uit de vriezer.

 

Gebruik je Yuzucello in een cocktail probeer dan de volgende combinaties met verse kruiden:

  • Yuzucello, Rode basilicum (Ocimum basilicum ‘Dark Opal’), Citroen kruid (Artemisia abrotanum ‘Lemon’) en Citroengras (Cymbopogon flexuosus)
  • Yuzucello, Citroen verbena (Aloisia triphylla), Zoethoutgras (Acorus gramineus ‘Licorice’), Onsterfelijkheidskruid (Gymnostemma pentaphyllum)
  • Yuzucello, Cubaanse Munt (Mentha villosa ‘Mojito’), Afrikaanse basilicum (Ocimum gratissimum), Japanse zeekraal (Salsola komrovii)

Probeer ook eens één van de andere varianten: Limoncello, Bergamello, Meyerello

Facebookpinterestlinkedininstagram

cadeaubon

cadeaubon

Webwinkel Sir.Green

  • E-books
  • Citrus vruchten
  • Verse wasabi producten
  • Wasabi accessoires
  • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Cadeau set en cadeau bonnen

Copyright © 2023 - Léon van Rijswijk - Alle rechten voorbehouden - Sir.Green