Af en toe weet je gewoon dat je iets anders op tafel wilt zetten. Dit is zo’n gerecht. Ideaal fingerfood gerecht.
Je zalm marineren was nog nooit zo een feest. 24 uur in de koelkast. Door de karakteristieke smaken in de Smooth Wasabi gin is de cuisine van de zalm zacht en compact.
Heerlijk genieten!
Ingrediënten (4 personen)
- 800 gr zalmfilets
- 1 rode biet (voorgekookt)
- 1 limoen (sap)
- 100 ml Smooth Wasabi Gin
- 100 ml honing
- 100 gr zout
- 1 venkelknol
- 1 bosje radijzen
- 5 takjes dille (of cola kruid mag ook)
- 3 tl verse wasabi , geraspt op wasabi rasp
STAPPEN
- Snijd de rode biet in kleine blokjes. Meng de rode biet met de Smooth Wasabi gin, het zout, de honing en het limoensap in een blender
- Doe de zalmfilet in een diepvrieszak met zipsluiting en giet het gin-mengsel erbij. Sluit de zak goed af en leg 24 uur in de koelkast. Draai de zak om na 12 uur
- Snijd de venkel en radijzen in fijne plakjes, of schaaf dunne plakjes op een rasp
- Verdeel de plakjes venkel op een groot bord of een plank, vervolgens verdeel je de radijs schijfjes
- Snijd de zalm in dunne (max. ½ cm )plakjes, leg ze op de venkel en radijzen.
- Maak een snelle wasabi dip
- Werk af met dille en wat Wasabi-gin mengsel en lepel de wasabi dip erover.