De Hazelnoten vallen van de bomen, toen ik klein was vond ik dat al magnifiek. Zulke mooie vruchten.
Ondertussen weet ik dat ik er meer mee kan. Naast verzamelen en poppetjes maken kan je er ook heerlijk Hazelnotenpasta van maken. Veel lekkerder dan N*****a en een boost voor jouw en je gezin. Geen geraffineerde suikers of palmolie met deze gezonde versie.
Je kunt gelijk een grotere hoeveelheid maken en deze in glazen potjes enkele weken bewaren in de koelkast, of je deelt ze uit…
Ingrediënten
- 1 kop gepelde en geroosterde hazelnoten
- 1/2 kopje van uw favoriete olie
- 1/2 kopje kokos suiker (alternatief kan ook zijn Maple-siroop of Honing)
- 1/2 kopje cacao
- 1/2 kop kokosmelk
- 1 snuifje ongeraffineerd zeezout
- 1 snufje kaneel 1 snufje vanille
Bereiding
stap 1 Blend alles in een hoge snelheid blender tot goed homogeen en romig mengsel.
stap 2 Als je een romigere pasta wil voeg je nog wat olie toe, wil je een meer vloeibare pasta voeg dan voorzichtig wat kokosmelk toe.
Tip: als je de geroosterde hazelnoten eerst enkele uren in warm water laat weken, krijg je een nog romigere pasta.
Geef een reactie