Citrus × meyeri , de Meyer-lemon , is een inheemse citrusvrucht die ontstaan is door de kruising van een echte citroen (Eureka lemon) en een mandarijn of gewone sinaasappel. In 1908 werd de Meyer-lemon in de Verenigde Staten geïntroduceerd door de landbouwkundige ontdekkingsreiziger Frank Nicholas Meyer. De Meyer-citroen is meer vol geel en ronder dan een traditionele citroen.
De schil is geurig en dun, gekleurd in diep geel met een licht oranje tintje als ze rijp is. Meyer-citroenvruchten hebben een zoetere, minder zure smaak dan de meer traditionele Citroensoorten (Eureka soorten). Het vruchtvlees is donkergeel en bevat weinig tot geen zaden.
Yuzu wordt omschreven als een “over-geurige” citrus vrucht, een natuurlijke kruising tussen een Mandarijn en een wilde citroen genaamd Ichang. De complexe smaak heeft meer dan een citroen of limoen en wordt omschreven als een mix van grapefruit, citroen en Mandarijn. Yuzu is geprezen voor zijn fijne aroma dat meer bloemig is dan andere citrusvruchten en vaak vergeleken wordt met oranje bloesem.
Met drie keer zoveel vitamine C dan in een Eureka citroen, bomvol anti-oxidanten en rijk aan vitamine P (Kalium) is deze vrucht een echt gezond cadeau voor jezelf
Na de oogst zorgt SirGreenWasabi ervoor dat de rhizomen binnen twee werkdagen in Nederland zijn voor directe distributie aan chefs, restaurants of particulieren voor een vaste lage prijs van € 0,55 per gram.
Geef een reactie