Groene goud of Witte Tranen

Wasabi wordt ook wel het groene goud genoemd. Tenminste als je het over verse Wasabi hebt. De meeste Wasabi (poeders en puree) die geconsumeerd wordt is namelijk helemaal geen Wasabi. Het lijkt er niet op en het smaakt er niet naar. Wat eten we dan? Mierikswortel! Mierikswortel is een hele andere plant met een witte wortel, waarvan je de tranen in de ogen schieten. Om dus toch je te laten denken dat je Wasabi eet worden er kleurstoffen aan toegevoegd.

 

Echte verse wasabi is helemaal niet zo pittig, het is meer aromatisch, fris en zoet met een beetje pit. Door het zelf te raspen met de speciale wasabi rasp ontstaat er een romig pasta die je voor diverse gerechten kunt toepassen. En als je deze verse wasabi eenmaal geprobeerd hebt, wil je nooit meer iets anders.

Primeur

De verse wasabi van Sir.Green komt uit China en uit Europa. De Wasabi die ik aan Hanneke stuurde uit China is van kwekerijen die ik zelf bezocht heb, de Wasabi uit Europa is een primeur en is van eigen kwekerij.
Laatst liet ik deze proeven door een andere Wasabi kenner en deze was ook verbaasd dat de Nederlandse Wasabi pittiger en meer smaak heeft dan de Chinese.
Verse wasabi is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens super gezond.  Het bevat antibacteriële, microbiële en parasitaire stoffen. Dit kan voedselvergiftiging tegengaan. Daarom werd het gebruikt bij rauwe vis om de eventuele parasieten in de vis tegen de gaan. Wasabi zit tevens bomvol met voedingsvezels en vitamine C, B6, calcium, magnesium en kalium. Ik heb speciaal voor de fijnproever een overzicht gemaakt van recepten met Wasabi.

Recepten met verse Wasabi door Chef d’Cuisine

Hanneke heeft er onder andere de volgende recepten mee bereid:

Wil je verse Wasabi bestellen? Dan kan dat hier.