Wasabi wordt al eeuwen gebruikt in de Japanse keuken als smaakmaker en als kruid/groente, om bacteriën te doden in voornamelijk verse vis. In een recent onderzoek is vast komen te staan dat verse Wasbi nog een positieve bijdrage kan leveren. Wasabi bevordert haargroei en hergroei op de hoofdhuid van de mens. [Lees meer…]
De 12 wonderbaarlijke meridianen als leidraad
Regelmatig krijg ik zowel in mijn praktijk alsook tijdens mijn massagewerkzaamheden bij het Sauna en Wellness Centre het compliment dat ik ‘anders dan anders’ masseer. Sommige mensen hebben al heel wat masseurs ‘versleten’ tot dat ze er bij mij achter komen dat een behandeling echt kan werken. En dat verbaast mij niet. Ik masseer anders. Niet klacht gericht maar op een holistische wijze. Ik gebruik als leidraad 12 van de 76 wonderbaarlijke meridianen in het lijf. [Lees meer…]
Pittige wortel uit de Chinese bergen
Een artikel in Foodie 2017
Het plantje oogt teer en dat is het ook. Uit een jong plantje met twee blaadjes moet in twee jaar tijd een krachtig smakende wortel groeien.
Maar eenvoudig is dat niet. Als Wasabi expert en eerste importeur / distributeur in Nederland is het pionieren. Wasabi vergt een zeer specifieke teelt. Ik ben het risico aangegaan zelf Wasabi te kweken op de Tatamiichi methode zoals in Japan en China. Ik heb gelukkig veel mogen leren van de Chinese kwekers over groeiwijze en verzorging. Mijn Chinese kwekers zijn er heel open over, het is meer dan een samenwerking. Het is een plant, geen geheim! Een zachtgroen pureetje, waar onze neus van gaat tintelen. Wasabi, de echte dan. Want u eet de namaak! (klik op de afbeelding om het gehele artikel te lezen) [Lees meer…]
Combineer met vaste planten, geef toe aan kleur
Manieren om te planten
Naast kleurcombinaties kan de manier om de beplanting neer te zetten de sfeer bepalen. Bij grote strakke groepen krijg je met dezelfde soort planten een tuin met een modern uiterlijk. Heb je echter eenlingen of drie plantjes bij elkaar dan krijg je al snel een tuin die er gevarieerd uitziet. Sommigen noemen dat dan een liefhebberstuin, romantische tuin. Ik ben niet zo van labels en hokjes, zolang het jouw tuin is! [Lees meer…]
Smoothies niet altijd even gezond
Wacht, wat? Smoothies zijn toch de ‘heilige graal’ als het gaat om een gezonde levensstijl? Er is immers geen snellere manier om een flinke dosis rauwe voeding binnen te krijgen vol vitaminen, mineralen, enzymen en vezels. Volgens de Chinese Voedingsleer zijn smoothies toch niet altijd goed voor je. Ik zal je uitleggen hoe dat zit. [Lees meer…]
naakt tuinieren als vitamine supplement
Het is traditiegetrouw de eerste zaterdag van mei: Internationale Dag voor Naakt Tuinieren (World Naked Gardening Day ). [Lees meer…]
Wat is de natuurstoornis NDD?
De negatieve effecten van een leven verwijderd uit de natuur.
NDD is geen erkende medische aandoening, eerder een zogenaamde SOLK, maar het effect op onze gezondheid mag niet onderschat worden, vooral bij de kinderen van de 21e eeuw. [Lees meer…]
GENEESKRACHT VAN BLOEMEN
Naast schoonheid bezitten bloemen meer kwaliteiten. Sommige bloemen zijn niet alleen eetbaar; ze hebben ook nog eens geneeskracht. Bloemen kunnen prima door een salade. Bloemen zijn een vrolijke, eetbare garnituur bij een gerecht. Serveer eens een maaltijd door midden bovenop het bord een bloem neer te leggen. Extra ontzag zullen mensen krijgen als je kan vertellen over welke geneeskracht de te eten bloem bezit. [Lees meer…]
Zevenblad, de verrukkelijke tuinterrorist
Even voorstellen…
Zevenblad (Aegopodium podagraria L.), de plant die menig tuinierder al een hartverzakking heeft bezorgd, vanwege het onuitroeibare wortelstelsel, is een in Nederland zeer algemeen voorkomende wilde eetbare plant.
Ik vind het zelf een van de lekkerste voorjaarskruiden, vooral het hele jonge blad is verrukkelijk en heus niet alleen te verwerken als in een wilde pesto, al is die ook niet te versmaden. Onder dit artikel vind je veel meer recepten met Zevenblad. [Lees meer…]
Zelf bouillonpoeder maken
nooit meer pakjes-en-zakjes
Gezonder en minder toegevoegd zout
Deze zelfgemaakte bouillonpoeder maak je gemakkelijk zelf en er worden geen geur- kleur of smaakstoffen aan toegevoegd. Ook de hoeveelheid zout heb je zelf onder controle. [Lees meer…]
- « Vorige pagina
- 1
- …
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- …
- 10
- Volgende pagina »